Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2013

Κατά του πρωταθλήματος....

Και όμως δεν τα λέω εγώ ....


«Πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό,
αντίθετο σε κάθε έννοια σύγχρονου πολιτισμού, όπου ως «άθλημα» χαρακτηρίζεται ο ανταγωνισμός για το ποιος θα σκοτώσει τα πιο πολλά, ή τα πιο μεγάλα ψάρια.....



Κατά του πρωταθλήματος υποβρύχιας αλιείας με σκάφη στον Άγιο Ιωάννη.

Επιστολή προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιπεριφειάρχη Μαγνησίας, τους δημάρχους Ζαγοράς και Μουρεσίου, Ν. Πηλίου και το Λιμεναρχείο Βόλου, με την οποία αντιτίθεται στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, απέστειλαν, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ο αναπτυξιακός σύλλογος Χόρτου, και οι σύλλογοι ερασιτεχνών αλιέων Ανάβρας Βόλου και Ν. Αγχιάλου. 

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, στις 24 Νοεμβρίου 2013 προγραμματίζεται η διεξαγωγή «Ομαδικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας με σκάφη» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

«Πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό, αντίθετο σε κάθε έννοια σύγχρονου πολιτισμού, όπου ως «άθλημα» χαρακτηρίζεται ο ανταγωνισμός για το ποιός θα σκοτώσει τα πιο πολλά, ή τα πιο μεγάλα ψάρια.Στον αγώνα αυτό «Επιτρέπεται να αλιευθούν και έως τρία μουγκριά ή/και σμέρνες (μέγιστος μικτός αριθμός τα 3 ψάρια) ανά ημέρα ανά ομάδα με ελάχιστο μετρήσιμο βάρος τα 2 κιλά και ποινή για ψάρια κάτω των 2/3 του επιτρεπόμενου βάρους τους 400 πόντους», επισημαίνουν οι Σύλλογοι.

Όπως αναφέρουν, οι επιπτώσεις από την εντατική αλίευση της περιοχής αυτής θα είναι τραγικές αφού θα αλιευθούν, σπάνια πλέον είδη της θαλάσσιας πανίδας (ροφοί, σμέρνες, μουγγριά κλπ.). Εκτιμούν δε ότι για τον «αγώνα» αυτό δεν υπάρχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου δήλωσε άγνοια, ενώ δε γνωρίζουν αν έχει δοθεί άδεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το αρμόδιο Λιμεναρχείο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης   πηγή:  inews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου