Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

Τα 8 εκατοστά της ντροπής

Ρίχνοντας μια ματιά στην αναθεωρημένη (τρομάρα της) λίστα με τα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη παρατήρησα την προσθήκη ψαριών όπως το γοφάρι, το μαγιάτικο, το μυλοκόπι,την παλαμίδα και το καρβούνι.


Κατά μια περίεργη σύμπτωση σε όλα τα παραπάνω ψάρια θεσπίζεται ως ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 8 εκατοστά.Βέβαια σε μια χώρα όπου η ηλιθιότητα και ο παραλογισμός είναι must δεν χρειάζεται να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να θεσμοθετούνται τέτοιες αηδίες.

Αρκεί μια γύρα στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει κάποιος ότι στα προαναφερθέντα είδη το μήκος 1ης γεννητικής ωρίμανσης,δηλαδή το μήκος στο οποίο ένα ψάρι έχει ενηλικιωθεί και είναι ικανό να αναπαραχθεί κυμαίνεται ως εξής:

Γοφάρι - 30εκ +
Καρβούνι Τονάκι -30εκ +
Μαγιάτικο - 50εκ +
Μυλοκόπι -35εκ +
Παλαμίδα - 30εκ +

Τα παραπάνω νούμερα είναι απλώς ενδεικτικά και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερα αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί το ακριβές μήκος της πρώτης γεννητικής ωρίμανσης αφού αυτό αποτελεί αντικείμενο συγκεκριμένης ,γεωγραφικά και χρονικά, έρευνας.
Αν κάποιος έχει στα χέρια του τέτοια στοιχεία για τις Ελληνικές θάλασσες θα τον παρακαλούσαμε να μας τα κάνει γνωστά.

Δεν μπήκα καν στον κόπο να ψάξω για τα υπόλοιπα είδη του πίνακα και κατά πόσο τα αναφερόμενα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι ολοφάνερο ότι δημιουργείται ένα έλλειμμα ψαρευτικής παιδείας είτε από την ασχετοσύνη,είτε από την αδιαφορία και τις μεθοδεύσεις των υπευθύνων.

Οι μόνοι που πρέπει να νιώθουν ευεργετημένοι από τέτοιες βλακώδεις πρακτικές είναι οι κακοί επαγγελματίες και οι κακοί ερασιτέχνες.
Οι κακοί επαγγελματίες γιατί καλύπτονται από τον ίδιο το νόμο να λειτουργούν ανεύθυνα και να καταστρέφουν αδιάκριτα κάθε είδος αδιαφορώντας για τις συνέπειες αφού το κράτος τους δίνει το ελεύθερο να έχουν ακόμα και την επιστήμη χεσμένη (μετά συγχωρήσεως).
Οι κακοί ερασιτέχνες,δηλαδή οι αθλητές και ολόκληρο το γελοίο κίνημα τους στο οποίο αυτή η θεσμοθέτηση ελαχίστων μεγεθών προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εκδούλευση αφού επιτέλους θα μπορούν και με το νόμο να παρουσιάζουν τα απολειφάδια που οι ίδιοι αποκαλούν αλιεύματα ως ψάρια και να δικαιώνονται που κυνηγάνε το γόνο κραδαίνοντας κύπελλα του πρωκτού και φορώντας στεφάνια από βλίτα.
Από κοντά φυσικά και οι υπόλοιποι νεοέλληνες καραγκιόζηδες που κάνουν υπερψαριές με μόνο γνώμονα την κονόμα και την καγκουριά που τους διακρίνει περιφερόμενοι σαν τα φαντάσματα σε παραλίες και λιμάνια.

Στο ψάρεμα μετράει το μέγεθος και των ψαριών και του ήθους αυτού που τα ψαρεύει.
Πορευθείτε ανάλογα.

Υ.Γ.1: Αληθεύει ότι περιφέρονται "αθλητές" στα κατά τόπους καταστήματα αλιείας
με τη φόρμα της εθνικής Ελλάδος;
Πιο γραφικοί και από τη Σαντορίνη πλέον και με τη βούλα..

Υ.Γ.2: Διαγωνισμός για τους φίλους του SeaUgr.Βρείτε την εμβληματική μορφή που έδωσε ψάρια από παραγάδι και βοήθησε ομάδα να κερδίσει σε αγώνα παράκτιου ψαρέματος και κερδίστε φανταστικά δώρα..

Υ.Γ.3: Μην με προκαλείτε..

Υ.Γ.4: Αν το αλίευμα το έχεις 8 εκατοστά,τι να σου κάνει ο χορηγός..δεν έχει υλικό για να δουλέψει..














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου