Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

Π.Ο.Π.Ε.Α. και δίχτυα,βίοι..παράλληλοι

Θα ξεκινήσω αυτό το άκρως ψυχοφθόρο άρθρο παραθέτοντας μερικά δείγματα στρεβλής και πεπαλαιωμένης(το λιγότερο!!) νοοτροπίας σχετικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα και τη θάλασσα.






 ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ
1) Πρότεινε να χωριστεί η αλιεία σε 4 κατηγορίες.
          α) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
          β) ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
          γ) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
          δ) ΑΘΛΗΤΙΚΗ 

να προσθέσουμε και εμείς..

ε) ΠΡΩΙΝΗ
ζ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ
η) ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ
θ) ΠΡΩΙΝΗ ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
ι) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ (για να παθαίνουν ηλίαση οι κακοί αθλητές)
κ)ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (για να μη βλέπει όλος ο κόσμος τα ρεζιλίκια μας)
λ) ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ (στην οποία θα επιτρέπεται και κανένα παραδοσιακό δυναμιτάκι ρε αδερφέ)
μ) ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ( στην οποία λόγω των ημερών θα διπλασιάζονται τα μέτρα των ..παραδοσιακών ερασιτεχνικών διχτυών..αφού μας έκοψε το ΙΚΑ τα δώρα να τα πάρουμε σε δίχτυ τουλάχιστον)

και άλλες ευφάνταστες κατηγορίες

                                                               ---------



"Εκτός από τις δεσμεύσεις αυτές, δεν είναι δυνατόν η Ισπανία με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Ευρώπης να εφαρμόζει νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα 20 ημέρες μετά την εφαρμογή του Κανονισμού της Ε.Ε.1967/2006 δίνοντας το δικαίωμα στον οποιοδήποτε ισπανό πολίτη να αλιεύει για 6 μήνες επαγγελματικά, ενώ στην Ελλάδα να μην έχουμε το δικαίωμα να αλιεύουμε με 300 μέτρα δίχτυ για να βγάλουμε λίγα ψάρια για το σπίτι μας."είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ. 

Εδώ ο μέγιστος παραδοσιακός ερασιτέχνης συγκρίνει την Ελλάδα με μία χώρα που όλως τυχαίως βρέχεται από ωκεανό..λεπτομέρειες θα πει κάποιος..
Και ξεστομίζει το φανταστικό πως χρειάζονται 300 μέτρα δίχτυ για να βγάλουμε λίγα ψαράκια για το σπίτι μας...
                                                                   
          
                                                              ----------

              


"Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθούν  οι παραδοσιακοί ερασιτέχνες ψαράδες και ιδιαίτερα οι νησιώτες (που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα), σε μία κατηγορία επαγγελματιών αλιέων (χωρίς να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα δικαιώματα που δικαιούνται οι άλλες κατηγορίες των  επαγγελματιών ) η οποία θα ονομάζεται «ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ». Έτσι θα μπορούμε να αλιεύουμε τρεις φορές την εβδομάδα  με 300 μέτρα δίχτυ (στην Κύπρο αλιεύουν με 600 μέτρα δίχτυ).

Εκτός όμως αυτού, τα μέλη της Ομοσπονδίας μας προτείνουν στην Κυβέρνηση να πληρώνουν 300 ευρώ κάθε έτος, κάτι που δεν συμβαίνει στη Κύπρο και στην Ισπανία."είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ. 

Εδώ ο παραδοσιακός ερασιτέχνης αποφασίζει πως θα πληρώνει 300 ευρώ,θα ρίχνει δίχτυα 3 φορές την εβδομάδα...και θα αποκαλείται από εδώ και στο εξής ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ...(Π.Ε.Π.Α) ...εμ εγώ πληρώνω αδερφέ εγώ διαλέγω και όνομα!


                                                               ---------



 "Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθούν οι παραδοσιακοί ερασιτέχνες ψαράδες και ιδιαίτερα οι νησιώτες, σε μία κατηγορία επαγγελματιών αλιέων όπως έγινε και στην Κύπρο μετά την εφαρμογή του Κανονισμού της Ε.Ε. όπου απαγορεύει το δίχτυ στον ερασιτέχνη ψαρά.

Η κατηγορία αυτή των επαγγελματιών δεν θα εμπορεύεται τα αλιεύματα, ούτε θα έχει κανένα από τα προνόμια που έχουν οι επαγγελματίες ψαράδες.

Φυσικά, ούτε και η πολιτεία θα φορολογεί αυτήν την κατηγορία των επαγγελματιών, αφού δεν θα εμπορεύονται τα αλιεύματα και αφού ο αριθμός των μέτρων των διχτυών θα είναι πολύ μικρός και θα αλιεύουν μόνο τρεις φορές την εβδομάδα. Βέβαια, η πολιτεία, για να εισπράξει έσοδα, θα μπορεί να εκδίδει την άδεια αυτή με 200 ευρώ και να την ανανεώσει κάθε χρόνο , οπότε θα έχει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ. 


Εδώ ο παραδοσιακός ερασιτέχνης αφού το ξανασκέφτηκε τα 300 μπικικίνια του φάνηκαν πολλά οπότε κάνει ένα "κούρεμα" και πέφτει στα 200 ακολουθώντας και τη μόδα της εποχής..
Βέβαια δεν κάνει τις 3 φορές την εβδομάδα 2 γιατί είπαμε κούρεμα μεν αλλά να μας βολεύει δε..


                                                                      --------



"Αν λοιπόν, η κ. Δαμανάκη ή ο κ. Τσαυτάρης δεν ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά μας, προς ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτηθώ από Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Συγχρόνως, θα αδιαφορήσω για τους νόμους τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ελλάδας και θα αλιεύω με δίχτυ."είπε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ. 

Εδώ ο παραδοσιακός ερασιτέχνης υπό το βάρος της άπονης ζωής (και της άπονης Ε.Ε.) μετατρέπεται άθελα του σε παραδοσιακό ερασιτέχνη Βελουχιώτη.( Π.Ε.Β.)
Σαν την νυστα'ς (από τους Σαντινίστας)  και δικαιολογημένα αφού με αυτά που προτείνει είναι φανερό πως θέλει να μας μετατρέψει σε Νικαράγουα..                               


Προφανώς υπό το βάρος της ευθύνης και την έντονη συναισθηματική φόρτιση παρέλειψε ο μέγιστος παραδοσιακός ερασιτέχνης και την αξίωση να εκδοθεί από τον Ε.Ο.Τ. ειδική ταυτότητα εν είδη διαβατηρίου που θα αναγράφει TRADITIONAL AMATEUR 
of PERIODIC EMPLOYMENT (T.A.P.E) ώστε αυτή του η ιδιότητα να γίνεται αμέσως αντιληπτή και από τους τουρίστες κατά την θερινή περίοδο αλλά και για την βελτιστοποίηση των διακρατικών σχέσεων του Π.Ε.Π.Α. (T.A.P.E) με πέπες (τάπες) άλλων χωρών.

Φήμες θέλουν να έχει δηλωθεί ότι ακόμα και αν παγκοσμίως καταργηθούν τα δίχτυα ο μέγιστος παραδοσιακός ερασιτέχνης θα παίρνει σβάρνα τα κωλόμπαρα (παραθαλάσσια κατά προτίμηση) και θα κλέβει δικτυωτά καλσόν ώστε να φτιάχνει δικής του έμπνευσης εργαλεία και να χάνεται το χάραμα στην ακροθαλασσιά..γιατί ως γνωστόν ..Σπίτι χωρίς δίχτυ,μπουρδέλο δίχως μπήχτη..

Εις ανώτερα.



Ι'm traditional...fuck yeah..



Υ.Γ Θα ήταν μέγιστη γαιδουριά εκ μέρους μου να μην διαφημίσω ένα τόσο διασκεδαστικό blog..










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου