Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

Τουρνουά γόνου

Άλλος ένας αγώνας στην ταλαιπωρημένη και κατεστραμμένη παραλία Ωρωπού (όχι πως ενδιαφέρει κάποιον απο αυτούς που ισχυρίζονται πως κόπτονται για το καλό της θάλασσας) κανονίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου..



Φαίνεται κάποιος τους ενημέρωσε ότι περίσσεψαν μερικές τσέρουλες από τον πολύ πετυχημένο αγώνα του Φεβρουαρίου και επιστρέφουν δριμύτεροι για να τις ξεπαστρέψουν..
Και οι πέτρες που μέχρι πρότινος γελούσαν σιώπησαν και αυτές..
Απλά τραγικό το επίπεδο τους..
Ως αναφορά την Διεύθυνση Αλιείας της περιφέρειας Αττικής και τους τοπικούς άρχοντες ευτυχώς που εργάζονται νυχθημερόν για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και δεν αναλώνονται σε ανόητες δημοσιοσχετίστικες εκδηλώσεις που δεν προσφέρουν τίποτα..
Άξιοι....για ακόμη μια φορά..
Να υποθέσω ότι μετά τον αγώνα θα λυθούν τα προβλήματα με τους αγωγούς λυμάτων που χύνονται στη θάλασσα,με τις μετρήσεις για κολοβακτηρίδια που βαράνε κόκκινο σε 500 σημεία του Ωρωπού.

Ας παραθέσω εδώ μερικά αποσπάσματα από άρθρα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς για να θυμηθούμε τα πραγματικά προβλήματα...

Ιδιαίτερα επικίνδυνες κρίθηκαν, μετά τις μετρήσεις, οι παραλίες από το Φάρο Αυλίδας μέχρι το Χαλκούτσι σε ποσοστό 50%, οι παραλίες από το Χαλκούτσι έως τους Άγιους Αποστόλους σε ποσοστό 65,79%, η περιοχή από τον Πειραιά έως το Καβούρι σε ποσοστό 50%, οι παραλίες από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο σε ποσοστό 46% και εκείνες από το Πέραμα έως την Κόρινθο, σε ποσοστό 80%. Ακατάλληλο κρίθηκε επίσης το 50% σε σύνολο 42 ακτών από τον Σχινιά έως το Λαύριο



O Aλιμος, η Kερατέα, ο Ωρωπός και η Pαφήνα είναι ανάμεσα στις ακατάλληλες για κολύμβηση ακτές. Mάλιστα, οι παραλίες αυτές έχουν διαγραφεί από τους καταλόγους των ετήσιων εκθέσεων που αποστέλλονται στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.
H Eλλάδα από το 1991 μέχρι το 2004 «εξαφάνισε» σταδιακά από τη λίστα των παρακολουθούμενων περιοχών κολύμβησης 203 πλαζ σε όλη την επικράτεια ανεξήγητα... Για τον λόγο αυτό η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει κινήσει νομική διαδικασία κατά της χώρας μας.

Eπίσης ο Ωρωπός και το Xαλκούτσι που καταγράφονται και αυτές ως ακατάλληλες, ρυπαίνονται από τον ποταμό Aσωπό, ο οποίος εκβάλλει στις ακτές αυτές και μεταφέρει υγρά απόβλητα από 227 βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Για να μην αναφερθώ στο θέμα των αλιευμάτων και στο πόσο ξέφραγο αμπέλι έχει καταντήσει η περιοχή από τα δίχτυα που κατά συρροή ρίχνονται όπου και όπως γουστάρει ο καθένας ή από άλλα "εργαλεία" πολλές φορές "εισαγόμενα" που κάνουν κυριολεκτικά ότι γουστάρουν χωρίς κανείς να τα ελέγχει ούτε για τα προσχήματα.

Καλές κουραδομαχίες τυχάρπαστοι..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου