Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Lucius Quinctius Cincinnatus

Seaugr Cincinnatus

Δεν πρέπει να μας φαίνεται τυχαίο το ότι η χώρα αποσυντίθεται,αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με την ανικανότητα των πολιτικών και τον τυχοδιωκτισμό μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που τους στήριξαν για κάποια ανταλλάγματα
αλλά και με το γεγονός ότι μια νέα τάξη οι λεγόμενοι "χομπίστες" όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια ανακατεύονται με τα κοινά και αποφασίζουν για εμάς χωρίς φυσικά να διαθέτουν ούτε το κατάλληλο υπόβαθρο,ούτε την πρέπουσα ηθική υπόσταση αλλά και ουδεμία επαφή με την κοινωνία..

Αυτοί οι άνθρωποι,γόνοι πλουτοκρατών,πολιτικών τζακιών,ευγενών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων έχουν αναγάγει το δημόσιο βίο σε στίβο διάκρισης για να σκοτώνουν τις ώρες που τους περισσεύουν.

Γιατί και αυτή η ζωή κρύβει ένα δράμα και μια τραγικότητα αν μη τι άλλο..
Πόσες ώρες μπορεί ένας άνθρωπος να τρώει έναν αστακό; Κάποια στιγμή θα τελειώσει..
Πόσες ώρες μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει όργια στην έπαυλη του;Κάποια στιγμή θα "τελειώσει"..
Πόσες ώρες μπορεί ένας άνθρωπος να παίζει τένις; Κάποια στιγμή θα τελειώσουν...τα σετ..

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό.
Η πολιτική,η "φιλανθρωπία",ο συνδικαλισμός...η τέχνη..ο πολιτισμός..
Μετατρέποντας λοιπόν όλα τα παραπάνω σε μια γυφτομπαροκ σαλάτα έχουμε αυτό το νεοελληνικό θαύμα το όποιο ζούμε τον τελευταίο καιρό..

Ή κάποιος θα τους ξεριζώσει ή με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει η μέρα που αυτοί θα ξεριζώσουν την Ελλάδα και θα την μεταφέρουν μια για πάντα μέσα σε πολύχρωμα βιβλία και νοσταλγικά ντοκιμαντέρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου