Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

Νέα δεδομένα

Πέραν της όλης παραπλάνησης,με το ψάρεμα που παρουσιάζεται σαν άθλημα,πραγματικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στους κανονισμούς των αγώνων εγγλέζικου δεν υπάρχει καν κατώτατο όριο για τα αλιεύματα και μετρήσιμα είναι όλα ασχέτως μήκους και είδους..

Είναι απορίας άξιο πως σε μια τεχνική στην οποία χρησιμοποιούνται πολύ μικρά νούμερα πετονιάς και αγκιστριού και μοιραία οι συλλήψεις μικρόψαρων είναι το πιο συχνό φαινόμενο να ισχύει κάτι τέτοιο..
Το νεοσύστατο και ξενόφερτο κίνημα της "αθλητικής" αλιείας δεν μπαίνει καν στον
κόπο να τηρήσει τα όποια προσχήματα δημιουργώντας νέα αρνητικά δεδομένα
για τη χώρα μας..


Αρκεί να φανταστούμε την αντίφαση του πόσο έντονα διατρανώνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και τη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα υιοθετούν τέτοιες πρακτικές προκειμένου να στηρίξουν τα πήλινα πόδια του όλου εγχειρήματος της "αθλητικής" αλιείας..


Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν δίστασαν στο παρελθόν να περιφέρονται και σε ευρωπαικές επιτροπές παριστάνοντας τους ευαίσθητους ερασιτέχνες επιρρίπτοντας
ευθύνες στους επαγγελματίες για τη μείωση των αλιευμάτων από τις κακές
πρακτικές που εφαρμόζονται,ενώ τώρα κάνουν το γόνο..πρωταθλητισμό..


Σαν να μην φτάνει αυτό,μέσα στον "αθλητικό" παροξυσμό τους προσφέρουν απλόχερα και επιχειρήματα σε οποιαδήποτε πλευρά θελήσει μελλοντικά να πλήξει το ερασιτεχνικό ψάρεμα και να το παρουσιάσει ως υπόλογο σε κάποια διαβούλευση.


Συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως διότι αν υπάρχει μέτρημα από τον πάτο δικαιωματικά τους ανήκει η πρώτη θέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου